Site Loader

Cvičení na trampolíně má svá pravidla, a http://www.auto.cz/tatra-phoenix-euro-6-tahac-sypac-111235 pokud je dodržujeme, může nám posloužit jako vynikající pomůcka pro udržení tělesné kondice a psychické pohody, pro zdravé hubnutí, a posílení svalstva.chlapec na trampolíně

Trampolíny a svalové partie

Břišní a zádové svaly – hluboko uložené břišní a zádové svaly se velmi špatně procvičují. Musíte totiž zvolit takový druh pohybu, který není pro současnou populaci příliš obvyklý. V tomto směru měli lidé v minulosti značnou výhodu, zvláště ti, co žili na venkově, a museli fyzicky pracovat při obdělávání své úrody. Zaručený úspěch má v tomto směru rytí rýčem, ohýbání se a narovnávání při pletí záhonu, práce s vidlemi, ruční shrabování listí a podobné práce. Důkladné procvičení těchto partií je však možné i při skákání na trampolíně. Zpočátku musíte cvičení provádět zvolna, maximálně deset minut denně, než si vaše tělo na nezvyklou námahu zvykne.
Dolní končetiny – pokud se cvičení provádí správně, je skákání vynikající způsob, jak posílit dolní končetiny, aniž by trpěly klouby. Dopad na pružnou podložku je mnohem menší zátěží, než např. běhání na tvrdém asfaltovém povrchu, a to dokonce i při pohybu v měkčím terénu, jakým je např. trávník. Důležité je při skákání držet hlavu zpříma a nepředklánět ji nebo nezaklánět, neprohýbat se v zádech, nevysazovat vpřed pánev a doskakovat na pokrčené nohy v kolenou. Riskantní jsou také akrobatické prvky bez patřičného tréninku a asistence zkušeného odborníka.
Klenba chodidel – skákání zčásti napodobuje chůzi naboso, která je dnes v současné populaci spíše ojedinělým jevem. Neustálým pohybem v botách, zvláště na tvrdém povrchu, ochabuje svalstvo, podporující příčnou i podélnou klenbu chodidel, a vznikají tak defekty plochých nohou. výskok

Zabezpečení nářadí

Velmi důležitým prvkem jsou zabezpečovací ochranné sítě a kryty pružin. Ochranná síť na trampolínu by neměla chybět u žádného náčiní, kde se pohybují amatéři, zvláště děti. Ochrání vás před pádem do okolního prostoru, který může mít i vážné následky. Stejně důležitý je také kryt pružin z PVC, zaklíněná noha mezi pružinami může být rovněž příčinou těžkého úrazu.
Pohyb na pružné podložce bez zabezpečení ponechte profesionálům, kteří předvádí akrobatické kreace po důkladném tréninku, a kde by efektivita ladnosti pohybů nebyla s ochrannou sítí kolem dopadové plochy dobře patrná.